Tuesday 20 February 2007

Mijn eerste dag erop uit; Tiberias en het verhaal over de Golan-Hights

Vroeg erop uit voor de reis naar het noorden wat toch wel twee en half uur bijna drie uur in beslag nam. Voor niet iedereen is een busreis even prettig zoals m'n mede-reisgenote (volunteer) die hier ervaring mee had. Met een tussenstop rijden we omstreeks 11.00uur Tiberias binnen, het is een stralende dag en bijna windstil ondanks dat je het nooit weet bij de Zee van Galilea....We hadden wat info. ingewonnen voor de bus die ons naar de Golan-hoogte zou brengen alleen reden ze niet zo frequent in de wintermaanden...dus even in de gaten houden. Aan het meer/de zee hebben we wat uitgerust en hebben we wat foto's genomen en was ik wat gretig om de tijden van de Here Jezus voor me te halen hoe het toen zou zijn geweest etc. Diska had een luisterend oor.....voordat we nog wat gingen wandelen langs het water. Na genot van een lekker ijsje gingen we terug richting het busstation, je weet het maar nooit met die bussen???


De bus zou om half 3 pas vertrekken zo laat dus tja wat nu overlegden we met elkaar en rond 18.00uur is het zo goed als donker alhoewel het langzaam wat langer licht bleef... We hadden de knoop doorgehakt tenslotte wilden we graag naar de Golan-Highst. Zouden we dan voor niets de hele tocht hebben gemaakt? Nadat we wegreden bij het busstation ging ik wat informatie inwinnen over de bereikbaarheid en tot waar de bus reed. De chauffeur vertelde mij dat de bus tot aan de dorpjes reed aan de voet van het Golan gebergte en verder niet. Het was een vriendelijke man en ik legde hem uit dat wij een dagje er op uit waren eerst naar Tiberias en dan van horen zeggen de natuur van deze uitgestrekte gebergten...zo graag willen zien etc.
Het liep al tegen half vier dat wij het dorpje aan de Golan hadden bereikt, de chauffeur gaf ons het advies om hier een nacht ergens te gaan slapen want over een kleine ander half uur treed de schermering al in en is het zo donker..Hij wist wel wat adresjes van mensen die een slaapplaats willen aanbieden..en er werd over en weer gebelt wat de mogelijkheden waren en dat we de kosten wel samen konden delen...
Tja wat nu Diska zei ik daar zijn we speciaal voor naar het noorden gegaan... We vroegen de chauffeur over hoe laat morgen de eerste bus van hier teruggaat..... 07.00uur naar Tiberias en om 12.00uur gaat er een bus van hier direct naar Jerusalem...Zo vroeg opstaan zagen we echter niet zitten en zij had een afspr. om 16.00uur ergens dus dit werd "helaas" niks.
Laten we een les hieruit hebben geleert, het advies was van mensen die de Golan hadden bezocht ga vroeg in de morgen als alternatief als je toch op eigen gelegenheid wil gaan of met een soort gids of in de zomer dan is het helemaal hier op z'n mooist...

Afgezien van alles hebben we toch samen een leuke maar vermoeide dag gehad...

No comments: